SeLamat haRI LAHir...

Awan berarak ceria tiada titisan hujan,

Pohon melambai tanda sokongan,
Kususuri perjalanan bertemankan senyuman,
Dihari lahirmu sahabatku,

Dedaun berguguran,
Membuktikan kedewasaan,
Walau tanpa madah dan hadiah,
Namun cukup untukmu sekadar ucapan...

Selamat Hari Lahir,
Iringan doa kuhulur,
Bersyukur kepada-Nya,
Atas nikmat usia,

Awan berarak ceria tiada titisan hujan,
Pohon melambai tanda sokongan,
Kususuri perjalanan bertemankan senyuman,
Dihari lahirmu sahabatku,

Usiamu ibarat mutiara,
Tiada berganti lagi,
Hiaskan iman bersulam taqwa,
Agar sempat menuju haruman syurgawi,

Selamat Hari Lahir,
Iringan doa kuhulur,
Bersyukur kepada-Nya,
Atas nikmat usia.


Alhamdulillah..hari ni genaplah usiaku 22 tahun..terima kasih Ya ALLAH atas nikmat yang Kau kurniakan bagiku..moga aku dapat jadi hamba-Mu yang baik dan taat kepada suruhan-suruhan-Mu..ameen..

Kepada semua kaum kerabat dan kawan-kawan yang ingat birthday aku..terima kasih banyak-banyak..dan kepada yang tak ingat pun it is ok..we are in unity..1 Malaysia kan..

Hmm..eden da tuo..awal-awal dah dapat present dari doctor ..5 jenis ubat..dan aku dikatakan dapat infection..tak kisah lah..yang penting aku boley berjalan lagi dan masih boleh bernafas..alhamdulillah..

kepada mummy dan babah..aku betul-betul terharu..ada la beberapa drop air mata aku mengalir..di sini aku nak lampirkan mesej-mesej sempena hari lahir aku..tujuan aku cuma satu..agar aku sentiasa mengingati insan-insan tersayang ini..

mummy:-selamat hari lahir,semoga berjaya dan panjang umur..demam dah ok ke?
babah:-selamat hari lahir,babah doakan anak-anak babah semuanya berjaya..babah sayang kalian semua..
aiman:-salam..kak,selamat hari lahir!
eti:-kak hepi besday.sori lewat malam tadi aku tidur awal..aku tengah kelas ni..

MrC:-Assalamualaikum, Selamat hari lahir yg ke-22. Kullu sanah wa enti toyyibat.
Semoga panjang umur dan murah rezeki. Moga Allah mmberi rahmat dan kasih sayangnya
pada Izah. Semoga terpelihara dari segala musibah yang ada dan yang mendatang..

28882(Celcom):- Selamat hari jadi! nikmati 7 hari PERCUMA panggilan/SMS ke 8pax mulai SEKARANG...

Sepupu baikku:-I nak wish happy birthday kat you dengan ucapan,kalau ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi,kalau ada cendol di kedai boleh kita mencekik sesuka hati..

Jiah:-If I'm not mistaken,today is your birthday right? Selamat hari tuo sayangku..

Ecah:-Happy birthday to you(2x) happy birthday to akak cayang..moga panjang umur dan dimurahkan rejeki..

Nan:-Selamat Hari Jadi makcik..sori lambat sikit..buat assignment baru siap ni..

syukron ye..kepada semuanya pun..aku sayang semuanya..thanks kepada yang call dan sudi menghabiskan kredit..ifah,nan dan lain-lain..
untuk al,caina dan kak lyn kesayangan..thanks for the present..wan,asma,kufil,ezaini,dayah,asma y,duen,k-rey,ain,fizree,fana and all..thanks guys..inbox aku dah full.
tak lupa jugak untuk sesiapa yang offer nak belanja pizza dan cendol untuk aku sempena hari tua aku..xiexie and nandri..
buat amal dan aina terima kasih..untuk batch tahun 3 fpbu syukron !!buat izah,aimi,fana,ecah,ain,hok ayu,..aku betul-batul terharu dengan kezutan yang kalian buat..mekasih...
hmm..semoga hari-hari mendatang aku dapat tempuh dengan sabar.."bila umur makin bertambah,makin dekat aku dengan mati.." Ya ALLAH...panjangkanlah usiaku..dan murahkanlah rezekiku..jadikanlah aku,anak hamba yang taat,anak yang patuh,isteri yang solehah,ibu yang mithali dan nenek yang penyayang..
Sesungguhnya insan hina ini penuh dengan dosa..moga ALLAH mengampuni segala dosaku..ameen..

wallahua'lam..



4 GosiP bErduRi:

saye mulekan komen dengan serangkap pantun

kalau tiada cendol di gerai, janganlah kita bersedih hati,
kot-kot nanti terjumpa kedai, sekadarlah kita makan mee megi.

terima kasih.

 

better i makan megi kat umah..

 

beklah..
jgn lupe trkh lahir adk-beradik tau..
hehe..=P

 

Post a Comment