Linguistic??

Assalamualaikum wbt..
Salam sayang buat semua..
Aku cuma nak melepaskan kebimbangan di sini.Esok aku ada paper Linguistik.Sejujurnya subjek ini aku x mampu nak kuasai lagi.Dah satu sem belajar.Tapi tak boleh nak catch up semua.Hati ni memang bimbang---->(@_@)

Kaedah tahwili dan taulidi.Aku pon masih confius..Nak kata tak baca,dah baca buku ni.Tapi bila buat wat revision macam baru nak belajar balik.Risau.Sok nak jawab ape ea?Aku tanya kawan-kawan yang lain.Mintak pendapat dan bertanya.Tapi jawapan mereka macam aku juga."Dah baca tapi tak berapa nak faham".So,aku kena study lagi.

Tadi selak buku lagi dan mula membaca.Dah lama membaca baru tersedar,rupa-rupanya aku tak faham apa yang aku baca.Aku ulang lagi.Masih tak faham.Shortly,sekarang aku dalam masa berehat.Menggunakan masa ini untuk lepaskan kebimbangan.

Ferdinand de Saussure dan Chomsky..thanks sebab both of u memang mantap.Tapi kaedah you all i tak boleh nak ingat semua.hehe..Aku dah hafal sikit-sikit pasal Mustawa Sorfi dan Nahwi.Mudah-mudahan Allah kuatkan ingatan dan hafalanku dan boleh goreng selazat yang mungkin esok,aameen.Esok ada soalan betul dan salah jugak.Hmm.. i prefer multiple choice question rather than true and false question.Boleh guna dadu.Tapi esok aku nak guna apa pulak..??

Apa lagi ye bentuk soalan Dr.Asma? Masakan yang dah terlebih baca boleh confius inikan pula yang kurang baca,hmm..Dah ingat,esok ada soalan tahlil.Suka tak suka aku kena jawab jugak.Ala..risaunye..=( Mencabar betul la subjek ni.Subjek lain aku boleh tahan lagi.Linguistik??

Dah la..tak nak bebel dah.Nak study Linguistik balik. Moga Allah permudahkan dan mudah-mudahan aku dapat faham sebaiknya,aameen..

Oklah..take care ye untuk kamu semua..Doakan aku berjaya dengan cemerlang..
tata dan assalamualaikum wbt..
zai jian..(>_<)

2 GosiP bErduRi:

waalaikumussalam wbt..
terima kasih buat adik yang baik..hehe
moga kita sama-sama berjaya..aameen..

 

Post a Comment